Artikeln publicerades

Johan Norborg

Svalöv

Turismen kring Söderåsen ökar kraftigt

Att besöka Söderåsen är ett populärt resmål för väldigt många, något som inte minst återspeglas i den kraftigt ökade omsättningen från förra året på nästan 100 miljoner kron

Söderåsen med sin storslagna natur som sträcker sig över bland annat stora delar av Svalövs kommun är ett av södra Sveriges mest besökta naturområden. Här kan besökare njuta av såväl den vackra och unika faunan samtidigt som de kan ta del av lokal kultur, konst och hantverk. På södersåsen finns något för alla och det märks att allt fler upptäcker har börjat upptäcka detta fantastiska landskap.

Nyligen presenterades en rapport framtagen av Söderåsen i samarbete med Resurs (för Resor och Turism i Norden AB). Där framkommer det väldigt tydligt att turismen ökat kraftigt det senaste året. I rapporten framgår det bland annat att turimsomsättningen ökat från 299 miljoner till 390 miljoner kronor 2022.

Antal ökade övernattningar största bidragande faktorn

Den största bidragande faktorn till att omsättningen ökat så markant är att besökare väljer att stanna längre tid än tidigare. Omsättningen för kommersiella gästnätter har ökat med nästan 61% jämfört med föregående år vilket visar på att Söderåsen är ett resmål man inte bara vill resa till utan man vill gärna stanna längre.

Ett stort varierande utbud för alla åldrar

En av de största anledningarna till varför så många väljer att besöka Söderåsen och varför man väljer att stanna längre på destinationen än tidigare är det breda utbudet av aktiviteter och företag som ligger i området eller i nära anslutning. Här kan besökare prova på allt från hästridning, mountainbiketurer till besök till såväl museum som anrika restauranger.

En positiv effekt som gynnar alla

Med den ökade turismomsättningen skapas nya förutsättningar för såväl etablerade som nya företagare. Under förra året var 258 årssysselsatta i området, vilket även det är en stor ökning gentemot tidigare år.

Svalövs kommun är en fantastisk kommun att besöka, här finns verkligen något för alla. Och det är glädjande att turismomsättningen ökar och ett kvitto på att allt det fina arbete som görs med både inom näringslivet i kommunen och destinationen som helhet ger resultat. Säger Teddy Nilsson (SD), Kommunstyrelsens ordförande, Svalövs kommun.

Senast uppdaterad

Direktlänkar till

På gång i kommunen

Direktlänkar till

På gång i kommunen

Telefon

0418-47 50 00

Besök oss

Herrevadsgatan 10

E-post

info@svalov.se

Om webbplatsen. | Tillgänglighetsrörelse. | Pressrum. | Svalöv på Facebook.